Cestovní pojištění - akce, rady, tipy
AXA (ne)nabízí slevu 50% na krátkodobé pojistky ww.axa-assistance.cz/cestovni-pojisteni/?externalpartner=03001052
Ve skutečnosti to na 50% slevu nevypadá, viz. obrázek...porovnával jsem to se staršími pojištěními, který mám vždy od axy a výsledný ceny s dnešní slevou jsou stejný, ne-li vyšší, než moje starý pojištění...takže to spíš bude 50% sleva z 50% zdražení aka typickej podraz
Co koukám už pár let na pojištění, tak AXA hlásí slevu 50% skoro pořád, pravdou ale je, z jaké vlastně částky
já jsem teda tuhle akci využila několikrát, před uzavřením jsem si vyhledávala x variant a srovnávala, ale pokaždé mi to nakonec s touhle 50% slevou pak stejně vyšlo nejlíp ( USA, Asie ), brala jsem teda Excellent ( jestli si pamatuju název dobře ) variantu, bez limitů. Tak třeba to není zase až taková blbost.
Souhlasím s Hanulou, je třeba vždy posoudit konkretní případ vč. pojistných podmínek. V rámci extra výhod jednoho telef. operátora je sleva 55% , nehodnotím výši slevy, ale výsledná částka mi při komplexním porovnání vychází konkurence schopná s ostatními nabídkami .
Ok, ale pak to nenabízím jako 50% slevu, když je to prostě standardní nabídka, to je to, oč tu běží.
V O2extra (tedy stačí znát někoho s telefonem u O2) mají slevu 55%. Je to tam už několik let více-méně skoro pořád (resp. bývá to na zimní lyžovací sezónu a pak na dovolenkové léto...).
ano AXA nabízí slevu 50% nepřetržitě už několik let:
https://www.axa-assistance.cz/cestovni- ... GwodeHkNvQ
když se přidá slevový kód O2EXTRA99K3 dostanete se na těch 55%,což je jednoznačně nejlepší nabídka na trhu !!
Je to asi jako koupit za 10t let výhodný let do Bangkoku s dobou letu 48 hodin od Air Somalia s přestupy v Ivano-Frankivsku, Mogadišu, Frunze a Islámábádu. Asi tady popíšu svojí story s Axa a korespondenci s ředitelem. Nejlepší nabídka to je asi jako ten let!
Na help-lince AXA mi řekli, že pokud si sama vyberu, kde se nechat ošetřit a neuposlechnu jejich doporučení, může to být důvodem k tomu, že mi náklady neproplatí. Ovšem jsou země, ve kterých se mi do státní nemocnice nechce a dala bych přednost soukromé klinice, takže a mě AXA taky ne.
Mandarinka: Jak jsem psal v jiném topicu, já jsem jim řekl, do jaké nemocnice mířím, neřekli mi na to nic. Samozřejmě jsem si vybral soukromou kliniku v Moskvě, páč jsem vážně nechtěl jít do státní ruské nemocnice, když už platím za to pojištění. Nemůžu říct proti AXA nic špatného, když byl jakýkoliv problém, tak se mi snažili pomoci a vyšli mi vstříc.
Když tu stále omíláme tu AXU, doporučuji podívat se na VPPCZ na stránkách AXA, zejména článek 9 a pak pro ilustraci na podobná ustanovení jiných pojistitelů. Pojištění je pro většinu laiků abstraktní záležitost, kdy bohužel srovnávají cenu a pak ty "marketingové" parametry - typicky výše plnění LN. Samozřejmě se hraje na to, že (a i se to tu v diskuzích píše) to lidi berou jako nutné zlo a v drtivé většině to bohudík nikdo nevyužije a i objektivních zkušeností je poměrně málo. On je rozdíl, pokud pojišťovna uhradí bezproblémově třeba náklady na nějaký ambulantní chirurgický zákrok za 500 USD a pokud má platit opravdu vážnou operaci třeba v Indonésii, kam má navíc v souladu s VPP dopravit rodinného příslušníka atd. Pak se stává najednou černá bílou... No nic, to jen že koupit levné pojištění nemusí být jako koupit levnou letenku
Byl by třeba zájem o nějaké atraktivní celoroční pojištění? Že bych zkusil oslovit pár lepších pojišťoven pro nás, individuální cestovatele?
Zájem by asi byl, jenomže co je to "lepší" pojišťovna? Cali má pravdu v tom, že objektivních zkušeností je bohužel (nebo naštěstí) málo. Evropu taky neřeším, mám slušné pojištění na kartě, ale mimo Evropu by mě to fakt zajímalo. Četla jsem, že pojištění u Diners karet je údajně skvělé, ale je to pravda? Z mého osobního "minitestu", kdy jsem se na help lince ptala, zda si můžu sama svobodně vybrat, kde chci ošetřit, mi vyšly nejlépe ERV a Kooperativa, pokud se dá ovšem věřit tomu, co říkají. Uvítala bych reviews na jednom místě, kam by ovšem psali hodnocení pouze ti, kteří plnění potřebovali a žádali o ně.
Vycházelo by to samozřejmě z podmínek, které bychom si kladly my. Nepočítám ani tak se skvělou cenou, jako výhodným poměrem kvalita - cena. Pojištění by nemělo být nutné zlo, ale věrný společník na cesty. A v okamžik, kdy jej potřebujeme, by se na něj mělo dát 100% spolehnout.
Možná utopická představa, nevím. Jen se ptám do éteru
- neomezený limit je asi standardem
- pojištění zavazadel
- pojištění zpoždění letu
- max délka pobytu v zahraničí 90 dní
- pojištění proti ztrátě / krádeži dokladů
atd., prostě věci, které standardně nejsou v "pojišťovacích balíčcích" nejlevnějších pojišťoven.
Dave myslím si, že by si to tady určitě svou cílovou skupinu našlo, pokud by se podařilo vyjednat kvalitní pojistné podmínky.
aké poistenie, resp. poisťovnu by ste doporučili na Japonsko? Zatiaľ mi práve najlepšie vychádza Axa Excellent za cca 1800kč a AIG Gold za cca 2300kč, aj keď skôr by som sa priklonil k tej Axe už len kôli tomu, že má neomezené léčebné výlohy. Aký je Váš názor, čo by ste si vybrali vy?
Hele nic ve zlém, ale je to asi jako kupovat adidas podle počtu pruhů nebo let podle počtu letušek...Čím více, tím lepší... Ony to pojišťovny a asistenční služby moc neprezentují, jak vysoké a za co vyplácejí plnění, ale to neomezené je jen marketingová hra. Mnohem více to plnění omezí příslušné výluky ve VPP než tento limit.
A nějaké doporučení, která pojišťovna je ok? Sám jsem loni kupoval pojištění buď ČSOB pojišťovny a nebo Allianz. Díky bohu jsem nemusel nic řešit.
A co celoroční pojištění od nějaké zahraniční pojišťovny? Za relativně přijatelné náklady je nabídka asistence úplně jinde než u českých pojišťoven. Minimálně Alpenverein stojí pro delší/rizikovější cesty za zvážení. Znám pár lidí, co dlouhodobě cestují Asie/Afrika/Austrálie a ti se pojišťují zásadně u nějakých britských nebo německých pojišťoven.
Asistence úplně jinde...To je naprostý blábol, sorry. Řešil jsi někdy něco s asistenční službou? Ona to je kolikrát síla a opravdu velmi komplikované řešit to česky s Čechem na druhém konci linky, natož anglicky nebo německy případně s nějakým on-line translatorem.
To samé Alpenverein...To je prostě (a už jsem to tady psal x-krát) jen brandované pojištění od Generali s upravenými limity a podmínkami, které se uplatňuje i jen jako subsidiární, tedy až v případě, že není možná likvidace z jiného pojištění. A pokud někdo kupuje cestovní pojištění v zahraničí, má to jiné důvody, než kvalita a rozsah asistenčních služeb, které navíc často poskytuje jeden stejný subjekt...
AXA láká vysokými slevami (aktuálně je tuším k dispozici sleva 60%), které se však určitě promítnou v podmínkách plnění. My byli na Sri Lance na 14 dní a vyšlo to 450 Kč/osoba (střední verze - komfort).. naštěstí jsme však neřešili žádný problém od kterého by se pojišťovna snažila s největší pravděpodobností distancovat.